Gratis verzending op alle producten   7 dagen per week geopend
Aanmelden voor de RSS feed

Taxatie en Reparatie

   

Taxatie

Piet Schilder is een van de weinige registertaxateurs in Nederland.Aangesloten bij de Federatie TMV (taxateurs,makelaars en veilinghouders). Een taxatie van ons wordt derhalve zonder problemen geaccepteerd door verzekeringsmaatschappijen, notarissen, rechters etc.

Voor welke doelen wordt er getaxeerd?

Verzekeringen

De meest voor de hand liggende reden voor taxatie is voor verzekeringsdoeleinden. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen verwachten een gedegen taxatierapport en prefereren een registertaxateur.

Expertise

Hierbij gaat het om een taxatie na een incident b.v. diefstal heeft plaatsgevonden en er achteraf zo goed mogelijk aan de hand van omschrijvingen/foto's nota's etc. bepaald moet worden wat de waarde was van het artikel voor incident.

Successie

Na overlijden moet de waarde van de nagelaten kostbaarheden op de juiste wijze vastgesteld worden ten behoeve van successie. Successiewaarde is een lagere waarde dan de verzekeringswaarde.

Verdeling

Bij verdeling of boedelscheiding (b.v.echtscheiding) zal een zo eerlijk mogelijke verdeling naar waarde moeten plaatsvinden. Tevens bestaat de mogelijk om uw oud-goud, antieke sieraden of Bloedkoraal* in te ruilen.

*voor bloedkoraal geven wij de hoogste prijs, ook contant!

 

Reparatie

Sieraden

Wij kunnen bijna alle reparaties voor u verzorgen op het gebied van Goud en  Zilver. Tevens kunnen wij uw sieraad helemaal veranderen of van begin tot eind nieuw maken.

Zetten van edelstenen en diamant

Polijsten en schoonmaken is Piet zijn specialiteit, alles wordt als nieuw! Laat uw Diamanten sieraden regelmatig controleren, of de zettingen nog goed zijn!

Horloges

Horlogereparaties van bijna alle merken kunnen wij voor u repareren. Wij raden echter voor sommige gecompliceerde uurwerken van waarde echt aan om het naar de fabrikant te sturen. Dit verzorgen wij voor u ,verzenden alles aangetekend. De makers van deze uurwerken werken er elke dag mee en de onderdelen blijven daardoor ook orgineel. Er wordt ook weer garantie gegeven op het uurwerk na reparatie bij ons en de fabrikant.

 

Wij verwelkomen uw graag in onze zaak, Haven 24, 1131 ER Volendam

To top