De nieuwe Breitling Chronomats! Trouw aan het design uit 1984.

De Chronomat zetelt op een significante plek in Breitling’s geschiedenis. Het Italiaanse trainingssquadron ‘’Frecce Tricolori’’, onderdeel van de luchtmacht, vroeg in 1983 het Zwitserse merk om een chronograaf dat in de cockpit van een vliegtuig gebruikt kan worden maar dankzij zijn elegantie ook in de vrije tijd van de soldaten niet om de pols zou misstaan. Een jaar later zag de Chronomat het licht.

Met de introductie van de Chronomat in 1984, ook het jaar waarin het merk zijn honderdste verjaardag vierde, zette het merk tevens vol in op automatische uurwerken. Vandaag de dag wil de liefhebber bijna niet anders, maar destijds was de quartz-revolutie in volle gang wat een risico voor Breitling betekende. Er was immers veel vraag naar quartz-horloges en weinig naar automaten. De Chronomat bewees zichzelf en bijna 40 jaar later heeft de sportieve serie een nieuw ontwerp gekregen dat trouw is aan het ontwerp uit 1984. In de woorden van Breitling zelf: ‘The redesigned Chronomat is set to appeal to today’s generation of men and women of purpose, action and style.’ Een stijlvol uurwerk voor de persoon die weet wat hij of zij wil.

De Chronomat is beschikbaar in meerdere kleuren. Alle nieuwe Chronomats hebben een kast van 42mm, een indrukwekkende gangreserve van 70 uur en een doorzichtige caseback van saffierglas waardoor het in-house geproduceerde B01 uurwerk van Breitling goed te zien is. Daarnaast is de kast waterdicht tot 200 meter.

Naast de reguliere Chronomats tref je in de serie een groene Bentley special aan. Breitling en Bentley zijn in 2002 een partnership aangegaan waarvan vandaag de dag gezegd kan worden dat het de langstlopende relatie tussen een horloge- en automerk is. Op de caseback, om het saffierglas heen, zie je dan ook de naam van het automerk pronken.

Nog een pronkstuk in de nieuwe Chronomat serie is de
Breitling Chronomat 42 B01 Staal met 18 karaat roodgouden elementen op de kast en de band. Ook dit uurwerk, met referentienummer ub0134101b1u1 is bij juwelier Piet Schilder op voorraad.

Juwelier Piet Schilder is 7 dagen per week geopend

Blader door onze online brochure

Bekijk brochure 2020-2021
Bekijk brochure 2019-2020 >>

 

Over Juwelier Piet Schilder

Juwelier Piet Schilder vindt u op de dijk in het hartje van Volendam, pal tegenover het wereldberoemde Hotel Spaander. Wij bieden naast vooraanstaande Zwitserse horlogemerken ook stijlvolle sieraden (geel,rosé en witgoud) met diamanten en veelsoortige kleurstenen . Wij stellen uw sieraad zelfs geheel naar uw wens samen. Juwelier Piet Schilder heeft een zeer breed assortiment, waardoor wij zowel de jonge modebewuste man/vrouw alsmede de meer klassiek ingestelde klant op de wenken kunnen bedienen. Wij zijn vooruitstrevend en altijd op zoek naar de nieuwste mode op internationale beurzen en adviseren u graag in onze sfeervolle zaak aan de Haven 24, uiteraard in Volendam.

Schrijf je in voor updates van

Juwelier Piet Schilder