Terugblik coronajaar 2020: Creatief in moeilijke tijden

Verlaten straten en een lege dijk: Volendam in coronatijd! Een ongekend beeld. Dit jaar kan nu al de boeken in als een bijzonder en bizar jaar. Aan het begin van 2020 heeft vrijwel niemand nog door dat het coronavirus ook Nederland lam zal leggen. In maart wordt duidelijk dat we er niet aan kunnen ontsnappen. Van half maart tot en met mei staat de wereld in ons land als gevolg van de ‘intelligente lockdown’ even stil. Ook bij Piet Schilder Juwelier verlopen die eerste coronamaanden allesbehalve normaal.

Het is januari als de eerste gevolgen van de corona-uitbraak – dan schijnbaar nog een ‘ver van ons bed-show’ – al merkbaar worden. Er komen nauwelijks nog Chinese toeristen naar Nederland. En dat zijn nou net de toeristen, die een bezoek aan Volendam en Juwelier Piet Schilder in het bijzonder altijd hoog op hun lijstje hebben staan. Maar ach, er lijkt nog niet zo veel aan de hand te zijn. De internationale beurzen, waar we ons oriënteren en onze inkopen doen, gaan nog gewoon door. In München bijvoorbeeld zoeken we prachtige sieraden voor onze nieuwe collectie uit.

Stil

In februari begint het te wankelen. Het coronavirus is bezig met een Europese opmars. Alle buitenlandse beurzen worden gecanceld. En dat terwijl alle tickets al zijn geboekt. Half maart wordt in ons land een ‘intelligente lockdown’ afgekondigd. Alle horecazaken moeten hun deuren sluiten en ook de meeste winkels op de Dijk gaan dicht. Het advies is zo veel mogelijk thuis te blijven. Het binnen- én buitenlands toerisme komt plat te liggen.

Het wordt stil in Volendam, ook in de haven. Juwelier Piet Schilder blijft open. Met inachtneming van de coronamaatregelen blijkt dat goed te doen: handhaving van de anderhalve meter afstand, desinfectie van de handen van bezoekers bij binnenkomst en beschermende handschoenen voor onze medewerkers. De coronapandemie heeft wel invloed op de reparaties in ons atelier, van bijvoorbeeld horloges. Veel onderdelen komen uit landen als Spanje en Frankrijk, maar in de huidige omstandigheden duurt de aanlevering langer dan normaal. Onze klanten begrijpen het.

Dagje Volendam

Begin mei kondigt premier Rutte versoepelingen van de corona – maatregelen aan. Het Nederlandse toerisme komt langzaam op gang. Mensen willen na maanden thuiszitten graag weer eens een dagje weg. Het vakantiegeld is gestort en de weergoden zijn ons goed gezind. Nederland viert massaal vakantie in eigen land. En daar hoort voor velen ook een dagje Volendam bij. Doordat het buitenlands toerisme beperkt is, hebben ze in het dorp, in de winkels, in de restaurants en op de terrassen alle ruimte.

Nieuwe merken

Vanaf de zomer vinden er voor een beperkt aantal mensen weer presentaties van verschillende merken plaats. En er worden creatieve oplossingen gevonden om de inkoop van de nieuwe collectie door te laten gaan. Waar Petra en Marianne normaal gesproken vaak naar het buitenland gaan om in te kopen, wordt het nu andersom: buitenlandse merken maken een afspraak in de winkel. Niemand hoeft in quarantaine. Zo kunnen we toch mooie nieuwe merken aan onze collectie toevoegen.

Neem de herdenkingssieraden van het merk See You Memorial Jewelry, waarin bijvoorbeeld as of haarresten van overleden dierbaren, ook dieren, zichtbaar worden verwerkt. Een herinneringssieraad kan ook ter gelegenheid van nieuw leven worden gecreëerd, zoals een haarlokje van de baby of zelfs druppels moedermelk, die met behulp van speciale technieken worden geconserveerd en verhard. Zo ontstaat een uniek persoonlijk sieraad. We vertellen in onze winkel graag meer over de mogelijkheden.

Op naar 2021

Nu de feestdagen van december weer in zicht komen, kijken we terug op een bijzonder jaar. Alles werd anders, maar het versterkte ook onze teamgeest en inventiviteit. Daar zijn we Piet Schilder Juwelier voor! Op naar een gezond 2021!

Juwelier Piet Schilder is 7 dagen per week geopend

Blader door onze online brochure

Bekijk brochure 2020-2021
Bekijk brochure 2019-2020 >>

Over Juwelier Piet Schilder

Juwelier Piet Schilder vindt u op de dijk in het hartje van Volendam, pal tegenover het wereldberoemde Hotel Spaander. Wij bieden naast vooraanstaande Zwitserse horlogemerken ook stijlvolle sieraden (geel,rosé en witgoud) met diamanten en veelsoortige kleurstenen . Wij stellen uw sieraad zelfs geheel naar uw wens samen. Juwelier Piet Schilder heeft een zeer breed assortiment, waardoor wij zowel de jonge modebewuste man/vrouw alsmede de meer klassiek ingestelde klant op de wenken kunnen bedienen. Wij zijn vooruitstrevend en altijd op zoek naar de nieuwste mode op internationale beurzen en adviseren u graag in onze sfeervolle zaak aan de Haven 24, uiteraard in Volendam.


Schrijf je in voor updates van

Juwelier Piet Schilder